Warning: Undefined array key "HTTP_X_FORWARDED_PROTO" in /DISK2/WWW/zamekbrezany.cz/www/wp-config.php on line 46 Duhový den na zámku – Zámek Břežany p.o. Skip to main content
DOZP Břežany

Duhový den na zámku

By 7. 7. 2023No Comments

Na Zámku v Břežanech bylo Varieté

Poslední červnová neděle je nejen pro všechny obyvatele zámku, ale i pro všechny přátele, opatrovníky, rodinné příslušníky a všechny znalé, velmi významný den.

Ano, opět byl den otevřených dveří, námi nazývaný Duhový den. Již po několikáté jsme se snažili spočítat, kolikátý vlastně byl, ale i největší pamětníci si nepamatují ten první. Ale vlastně to není důležité, protože i kdyby byl dvacátý, nebo čtyřicátý, byl ten letošní prostě další v řadě a byl opět velkolepý. V celém areálu bylo rozmístěno několik scén, na kterých se odehrával bohatý program.  Jedno pódium patřilo těm nejmenším. Na něm mohly děti shlédnout pohádkové představení divadla Navlnce z Brna. Další pódium patřilo hudební kapele Urgent z Hostěradic, která nám hrála celé odpoledne nejen k poslechu, ale i k tanci v areálu zámeckého parku a to díky projektu Hudba na Zámku, který nám financovala firma Saint-Gobain ADFORS CZ s.r.o. Po areálu zámeckého parku se mohly nejen děti povozit na voze taženém poníky, nechat si nastříkat obrázek na vlastní část těla, zaskákat si na trampolíně, nebo se vykoupat v bazénu.

Ovšem to nejdůležitější se odehrávalo na hlavním podiu, na nádvoří zámku.  Po slavnostním zahájení vystoupila Zámecká kapela, děti z MŠ a ZŠ Břežany a vše vrcholilo představením, které společně se zaměstnanci nacvičili uživatelé služeb Zámku Břežany, p.o.

To letošní bylo o umění, o varietním umění. Zámecké varieté představilo mažoretky a „mažorety“, tanečníky s ukázkou společenských tanců, maďarský divadelní soubor s vtipnou scénkou s pohádkovými bytostmi. Své umění představila i zpěvačka, orientální tanečnice, drezéři s poníky a nakonec přišel i kouzelník.

Dle potlesku můžeme konstatovat, že varieté se povedlo, bavilo a všech bezmála 400 návštěvníků si všechny účinkující několikrát vytleskalo zpět na scénu.

Poslední červnová neděle je významný den. Den plný jídla, pití a především dobré nálady. A jako každý rok, i letos se budu opakovat, ale pokud jste tento den na zámku neprožili, opravdu si najděte čas a příští rok k nám na zámek přijeďte.